Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Ανοιξε η αυλαία του Φεστιβάλ των Καννών





Ο ιταλός σκηνοθέτης Μπερνάρντο Μπερτολούτσι τιμήθηκε χθες Τετάρτη στην τελετή έναρξης του 64ου Φεστιβάλ των Καννών για την προσφορά του στον κινηματογράφου και αφιέρωσε το βραβείο του «σε όλους τους Ιταλούς που ακόμα έχουν τη δύναμη να μάχονται, να επικρίνουν και να αγανακτούν...»
Επίσης αφιέρωσε το τιμητικό του βραβείο στον Γούντι Αλεν, του οποίου η ταινία "Midnight in Paris" προβλήθηκε εκτός συναγωνισμού, λίγο μετά την έναρξη του Φεστιβάλ, αλλά και στον Ρόμπερτ ντε Νίρο, πρόεδρο της επιτροπής, ο οποίος πρωταγωνίστησε το 1976 στην ταινία "1900" του Μπερτολούτσι.
Ο διάσημος σκηνοθέτης είπε πως αρχικά δεν ήθελε να προβληθεί η ταινία του 1900 στο διαγωνιστικό μέρος των Καννών γιατί ήταν «ένα τέρας διάρκειας πέντε ωρών», αλλά τον έπεισε για το αντίθετο ο Κώστας Γαβράς, μέλος της επιτροπής τη χρονιά εκείνη. Μια βελτιωμένη κόπια του «Κομφορμίστα» (1970) θα προβληθεί στη διάρκεια του φετινού φεστιβάλ.
Η νέα ταινία του Γουντι Αλεν γοήτευσε κοινό και κριτικούς, όπως και ο πρωταγωνιστής της Οουεν Ουίλσον, ο οποίος ταξιδεύει στο χρόνο και γνωρίζει τον Ερνεστ Χεμινινγουέι και τον Πάμπλο Πικάσο. Στο πλευρό του πρωταγωνιστούν η Ρέιτσελ Μακάνταμς και η Μαριόν Κοτιγιάρ. Ενα μικρό ρόλο κρατά η Κάρλα Μπρούνι, η οποία ανακοίνωσε πως δεν θα παραβρεθεί στην προβολή της ταινίας για «προσωπικούς λόγους», αναζωπυρώνοντας τις φήμες ότι είναι έγκυος.
Η Αντζελίνα Τζολί, ο Μπραντ Πιτ, ο Σον Πεν, η Πενέλοπε Κρουζ, ο Μελ Γκίμπσον και ο Τζόνι Ντεπ αναμένεται να περπατήσουν τις επόμενες ημέρες στο κόκκινο χαλί, προσελκύοντας την προσοχή των διεθνών μέσων ενημέρωσης.

ΠΗΓΗ: www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: