Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Φεστιβάλ ψηφιακού κινηματογράφου


Ξεκινά το 1o Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Μικρού Μήκους, που θα πραγματοποιηθεί σε δύο χώρους, στις 7 και 8 Ιουλίου στον πολιτιστικό χώρο "8Δυτικά" (Λ. Αθηνών 387) με έναρξη στις 8 μ.μ. και το Σάββατο 9 Ιουλίου στις 6 μ.μ. στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206).
Το φεστιβάλ διοργανώνεται από την πολιτιστική εταιρεία "Κουίντα" σε συνεργασία με την σχολή Τεχνών L.Α. Theater με τη φιλοδοξία να καθιερωθεί ως τόπος συνάντησης των δημιουργών και των θεατών. Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης θα φιλοξενήσει το Σάββατο την τελετή βράβευσης του διαγωνιστικού μέρους, καθώς και συγκεκριμένα αφιερώματα σε Έλληνες σκηνοθέτες, όπως ο σκηνοθέτης Γιάννης Λάμπρου, με πολύ σημαντικό έργο στο ντοκιμαντέρ, που έφυγε από τη ζωή πρόσφατα. Ακόμη, θα γίνουν αφιερώματα και σε βραβευμένες ταινίες διεθνών φεστιβάλ κινηματογράφου όπως Wildlife Vassa International Nature Film Festival, Camera Zizanio, Artfools Video Festival, Animfest, Bigbang. Μετά την τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί μουσικό πάρτι στο "8Δυτικά".
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί και παρουσίαση έργων βίντεο του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών "Ψηφιακές Μορφές Τέχνης" της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών υπό την επιμέλεια της Βίκης Μπέτσου. Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη.

ΠΗΓΗ: ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: