Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

"ΥΠΕΡΟΧΑ ΛΑΘΟΣ" ΤΑΙΝΙΑ ΜΙΚΡΟΥ-ΜΕΣΑΙΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

ΥΠΕΡΟΧΑ ΛΑΘΟΣ
Κατηγορία: ΤΑΙΝΙΑ ΜΙΚΡΟΥ-ΜΕΣΑΙΟΥ ΜΗΚΟΥΣ
Υπόθεση του έργου:

ΟCD:Η ψυχαναγκαστική-καταναγκαστική διαταραχή πού χαρακτηρίζεται από επαναλαμβανόμενες ιδεοληψίες και καταναγκασμούς που προκαλούν σημαντική δυσφορία και λειτουργική δυσλειτουργία. Τόσο οι ασθενείς όσο και οι οικογένειές τους επηρεάζονται σημαντικά. Επίσης, οι οικονομικές συνέπειες της OCD είναι μεγάλες. Μία μελέτη έδειξε ότι το άμεσος κόστος της θεραπείας στις ΗΠΑ είναι περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Επιπλέον, το κόστος ανά ασθενή για αναποτελεσματικές θεραπείες λόγω εσφαλμένων διαγνώσεων είναι σημαντικά μεγαλύτερο σε σχέση με την ειδική, κατάλληλη και δραστική θεραπεία.
Το άγχος συνδέεται συχνά με τους ψυχαναγκασμούς, καθώς και η αντίσταση σε αυτούς. Επίσης, το άγχος υποχωρεί αμέσως όταν το άτομο ενδώσει στον καταναγκασμό. Αν και οι περισσότεροι ασθενείς με OCD αναγνωρίζουν ότι η συμπεριφορά τους είναι υπερβολική, ορισμένοι έχουν πλήρη έλλειψη ενσυναίσθησης επιμένοντας ότι ο ψυχαναγκασμοί και καταναγκασμοί τους είναι ρεαλιστικοί.
Ποιά μπορεί να είναι τα ψυχαναγκαστικά συμπτώματα;
Παραδείγματα κοινών ψυχαναγκασμών περιλαμβάνουν τις εμμονές που σχετίζονται τη βρωμιά, τα μικρόβια, και τις μολύνσεις, φόβους ότι θα κάνουν κακό στον εαυτό τους ή σε άλλους εάν δεν φέρουν σε πέρας μία τελετουργία, θρησκευτικού τύπου ψυχαναγκασμούς, και σεξουαλικές ή επιθετικές φαντασιώσεις, όπως φόνο ή βιασμό.
Κοινοί καταναγκασμοί περιλαμβάνουν το υπερβολικό πλύσιμο των χεριών στο 25%-50% των ασθενών με OCD, η συμπεριφορά ελέγχου συνδεόμενη με υπερβολική αμφιθυμία (για παράδειγμα καταναγκαστικός έλεγχος κλειδαριάς ή βρύσης), και ψυχικούς καταναγκασμούς, όπως συνεχής επανάληψη σκέψεων ή αδιάκοπο μέτρημα αριθμών. Οι ασθενείς συχνά αποφεύγουν καταστάσεις που αποτελούν το θέμα των ιδεοληψιών τους, όπως, αποφεύγουν δημόσια λουτρά ώστε να αποφύγουν τα μικρόβια.

Mε αυτές τις ιδεοληψίες και τούς καταναγκασμούς παλεύει καθημερινά ο ήρωας μας. Θα καταφέρει να τις κερδίσει η... όλες οι προσπάθειες θα μείνουν ένα "ΥΠΕΡΟΧΑ ΛΑΘΟΣ"?


H συνέχεια επί της οθόνης ....

ΥΠΕΡΟΧΑ ΛΑΘΟΣ

Κατηγορία:ΤΑΙΝΙΑ ΜΙΚΡΟΥ-ΜΕΣΑΙΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

Παραγώγη:CHAL HYENAS

Σενάριο:KΩΣΤΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ
Σκηνοθεσία:ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΝΑΤΟΣ
Μουσική: Blade of blood by TOM PLAYER and NICK SMITH

Πρωταγωνιστούν:ΑΚΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ

Συμμετέχουν:ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΜΠΑΜΠΑΝΙΩΤΗΣ,ΚΩΣΤΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: