Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

ΟΜΗΡΟΥ «ΙΛΙΑΔΑ» ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ 10 ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά


 
Με επιτυχία συνεχίζεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά,  η «Ιλιάδα», το αρχαιοελληνικό έπος του Τρωικού κύκλου, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού.
Η παράσταση του σκηνοθέτη και της ομάδας του, που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών το καλοκαίρι, καταπιάνεται με το κείμενο που αποτελεί την απαρχή της αρχαίας ελληνικής γραμματείας και τη βάση της νεότερης ευρωπαϊκής λογοτεχνίας. Διαθέτοντας 15 εξαιρετικούς ηθοποιούς, οι οποίοι αναλαμβάνουν διαδοχικά τον ρόλο του ραψωδού, αφηγείται σκηνικά έναν πόλεμο που δεν έχει ούτε νικητή ούτε και νικημένο, θέτοντας ερωτήματα για το τι σημαίνει ηρωισμός σήμερα, ποιος είναι ήρωας και πόση καταστροφή και θυμό μπορεί να αντέξει, τελικά, ο άνθρωπος...
Οι παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά θα διαρκέσουν έως το τέλος Νοεμβρίου και είναι κατά τι συντομότερες σε σχέση με την αρχική εκδοχή (διαρκεί περίπου τέσσερις ώρες), ενώ κάθε Τετάρτη θα δίνεται μια πρωινή παράσταση που απευθύνεται στο μαθητικό κοινό.
Τους πρωταγωνιστές της Ιλιάδας αποτελούν οι Λευτέρης Αγγελάκης, Αργυρώ Ανανιάδου, Βασίλης Ανδρέου, Δημήτρης Ήμελλος, Νίκος Καρδώνης, Νεφέλη Κουρή, Γεράσιμος Μιχελής, Διονύσης Μπουλάς, Γιάννης Παναγόπουλος, Μαρία Σαββίδου, Χρήστος Σουγάρης , Άρης Τρουπάκης, Αμαλία Τσεκούρα, Γιώργος Τσιαντούλας, Γιώργος Χριστοδούλου και ο Μανούσος Κλαπάκης με τα κρουστά του.

πηγή: AYΓΗ

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Πέμπτη - Σάββατο στις 8μμ
Κυριακές στις 4μμ
Εως 1 Δεκεμβρίου
Πωλήσεις εισιτηρίων:
Ταμεία Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 32, τηλ. 210.4143310-320 (καθημερινά: 10.00-13.00 & 16.00-20.00)
Ticket Services: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
Online: ticketservices.gr
Τηλεφωνική αγορά: 210 7234567
Τιμές εισιτηρίων: 25 (διακεκριμένη), 18, 13 (φοιτητικό), 8 (άνεργοι, ΑΜΕΑ εκτός Σαβ/κου)

Μια παραγωγή της POLYPLANITY Productions

Δεν υπάρχουν σχόλια: