Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Ξεκινάει το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation

πηγή: ΔΙΑΒΑΣΗ


Το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation της Αθήνας (Athens ANIMFEST) πραγματοποιείται και φέτος από 26 Μαρτίου έως 1η Απριλίου 2015 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, στην Αλκυονίδα New Star Art Cin-ema και στο Στούντιο New Star Art Cinema, προσφέροντας στους λάτρεις της τέχνης του animation, ένα πανόραμα ταινιών.
Οι συμμετοχές των ταινιών φέτος έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία, καθιστώντας την Αθήνα έναν σημαντικό προορισμό για τις δημιουργίες κινούμενων σχεδίων από όλα τα σημεία του ορίζοντα. Ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, σπουδαστικές, πειραματικές και ελληνικές θα διαγωνιστούν για τους φετινούς «Κότινους».
Μαραθώνιος ταινιών animation (Animation Marathon) ονομάζεται μια καινούργια ενότητα προβολών, όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ταινίες που δεν μπόρεσαν να συμπεριληφθούν στα διαγωνιστικά τμήματα, αλλά είναι εξίσου υψηλού αισθητικού επιπέδου.
stories_0007_8764
















Θα πραγματοποιηθούν αφιερώματα στον πρωτοπόρο Έλληνα κινηματογραφιστή Θανάση Ρεντζή, με την προβολή των ταινιών του «Βιογραφία» και «Ηλεκτρικός Άγγελος», όπως επίσης και στον Έλληνα animator με διεθνή καριέρα Παναγιώτη Ράππα (θα προβληθούν όλες οι μέχρι τώρα ταινίες του).


Άλλα αφιερώματα:

Πολωνικά κινούμενα σχέδια με τη συνεργασία της Πρεσβείας της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα.
Ημερίδα με θέμα τα οπτικοακουστικά στην εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 και ώρες 09:30-15:00.
Εργαστήρια και προβολές για παιδιά περιλαμβάνονται στα φετινά δεκάχρονα του Διεθνούς Φεστιβάλ Animation της Αθήνας.
26 Μαρτίου 2015 έως 1η Απριλίου 2015.
Ταινιοθήκη της Ελλάδος, στην Αλκυονίδα New Star Art Cin-ema και στο Στούντιο New Star Art Cinema.

Δεν υπάρχουν σχόλια: