Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2011

Βραβείο σεναρίου για τις «Άλπεις» του Γιώργου Λάνθιμου

Το σενάριο συνυπογράφουν ο Γιώργος Λάνθιμος με τον Ευθύμιο ΦιλίππουΑκόμη μια μεγάλη διεθνή διάκριση απέσπασε ο έλληνας σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος, αυτή τη φορά για την ταινία «Άλπεις». Οι «Άλπεις» κέρδισαν το «Βραβείο Osella» για το καλύτερο σενάριο στην 68η Μόστρα της Βενετίας, το οποίο μαζί με τον Λάνθιμο συνυπογράφει ο Ευθύμιος Φιλίππου.

Η ταινία «Άλπεις» θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 27 Οκτωβρίου.

Γερουλάνος: Σημαντικό επίτευγμα
«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα, ιδίως ενόψει των πολύ αντίξοων συνθηκών που έχει να αντιμετωπίσει κάθε ελληνική κινηματογραφική παραγωγή αυτή την περίοδο. Η διεθνής διάκριση των ‘Άλπεων’ στη Βενετία αποδεικνύει για ακόμα μία φορά την αποφασιστικότητα των Ελλήνων δημιουργών να διακριθούν και να αρθρώσουν τον δικό τους λόγο στο διεθνές στερέωμα» αναφέρει στη δήλωσή του ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος για τη διάκριση του Γιώργου Λάνθιμου.

«(σ.σ Η διάκριση) Μας κάνει να εντατικοποιήσουμε την προσπάθεια που αρχίσαμε, με τον καινούργιο νόμο για τον κινηματογράφο, να απελευθερώσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας και να διαμορφώσουμε τις αναγκαίες προϋποθέσεις ώστε η νέα γενιά Ελλήνων δημιουργών να μείνει και να δημιουργήσει στον τόπο της, αναδεικνύοντας με τη δουλειά και το ταλέντο της το πιο δυναμικό και εξωστρεφές πρόσωπο της σύγχρονης Ελλάδας» επισημαίνει ο υπουργός Πολιτισμού.

Ο ρώσος κινηματογραφιστής Αλεξάντρ Σοκούροφ με την ταινία του «Φάουστ» κέρδισε το «Χρυσό Λέοντα» της 68ης Μόστρα.

πηγη: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: