Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επιδαύρου 2012


πηγή: ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ
Γράφει η  Μαριλένα Γιαννούλη

Ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 28/3, στο Μουσείο Μπενάκη, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επιδαύρου 2012 από τον Πρόεδρο και Καλλιτεχνικό Διευθυντή της διοργάνωσης κ. Γιώργο Λούκο. Όπως θα διαπιστώσετε, στις περισσότερες από τις παραστάσεις δεν έχουν προσδιοριστεί οι ημερομηνίες, γεγονός που αποδόθηκε από τον κ. Λούκο στις ιδιαίτερες δυσκολίες τις οποίες αντιμετώπισε ο θεσμός τη φετινή χρονιά. Δυσκολίες που οφείλονται τόσο στην ίδια την οικονομική κρίση όσο και στην διαχείρισή της, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Πρόεδρος της διοργάνωσης, που ενημέρωσε ότι το Φεστιβάλ χρωστάει από πέρσι χρήματα, επειδή του έχει δοθεί μόνο το μισό της προγραμματισμένης επιχορήγησης του προηγούμενου έτους.
Το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ της Επιδαύρου επιφυλάσσει για τους θιασώτες του μια σειρά από κωμωδίες, που ξεκινούν από τον Αριστοφάνη και καταλήγουν στο Μολιέρο. Αν και εν μέσω της δεινότερης οικονομικής κρίσης, φαίνεται ότι «καλά κρατεί», αφού όχι μόνο πραγματοποιείται (πολλοί στοιχημάτιζαν ότι φέτος θα ματαιωθεί…) αλλά θα μας χαρίσει πληθώρα παραστάσεων, οι περισσότερες από τις οποίες θα μας διασκεδάσουν δεόντως!


Αναλυτικά οι παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο

Δύο παραστάσεις από το Εθνικό Θέατρο:
• «Νεφέλες» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη (13 και 14 Ιουλίου), με τους Γιάννη Μπέζο, Αλέξανδρο Μυλωνά κ.ά.
• «Αμφιτρύωνα» του Μολιέρου. Σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή με έναν θίασο, στον οποίο συμμετέχουν η Αμαλία Μουτούση, η Στεφανία Γουλιώτη κ.ά.
Επίσης έχουμε:
• «Ιππείς» του Αριστοφάνη από το Κ.Θ.Β.Ε., σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή
• «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη, από το Θέατρο του Νέου Κόσμου σε σκηνοθεσία Β. Θεοδωρόπουλου με τη Σ. Φιλιππίδου και
• « Όρνιθες» του Αριστοφάνη, από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κρήτης σε σκηνοθεσία Γ. Κακλέα με τον Β. Χαραλαμπόπουλο.
Επί πλέον θα δούμε:
• Μια σαιξπηρική τραγωδία, τον «Ερρίκο Ε΄», σε σκηνοθεσία του Βρετανού Έντουαρντ Χωλ
• Μια αρχαία τραγωδία: «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία του Λιθουανού Τσέζαρις Γκραουζίνις και
• «Τρεις Ηλέκτρες», από το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, μια παράσταση βασισμένη σε συρραφή από τα δύο ομώνυμα έργα του Σοφοκλή και του Ευριπίδη και τις Χοηφόρες του Αισχύλου σε σκηνοθεσία του Ισραηλινού Χανάν Σνιρ.


Η Μικρή Επίδαυρος

Λιγότερο κομφορμιστική και πάντα με αέρα νεανικό η Μικρή Επίδαυρος θα φιλοξενήσεις (από ό,τι είναι γνωστό μέχρι σήμερα) δύο ενδιαφέροντα σχήματα:
• Ο Δημήτρης Μπίτος προσεγγίζει την Αντιγόνη του Σοφοκλή με έναν θίασο που επιφυλάσσει εκπλήξεις, στον οποίο συμμετέχει και ο Ψαραντώνης.
• Ο Ανέστης Αζάς και ο Πρόδρομος Τσινικόρης επανέρχονται με μια παράσταση ντοκουμέντο, μετά την επιτυχημένη περσινή πρότασή τους στην ταράτσα του ΟΣΕ. Στη μικρή Επίδαυρο αυτή τη φορά προτείνουν ένα θέαμα βασισμένο στον θεσμό των Επιδαυρίων και στον τόπο που τον φιλοξενεί.
Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, όπως παρουσιάστηκε στο Μουσείο Μπενάκη από τον κ. Λούκο ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: