Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Στην Ύδρα από 22-30 Σεπτέμβρη το φεστιβάλ R.I.C.E - Ο ΄Ακης Σιδέρης Θα παρουσιάσει το αυτοσχεδιαστικό χορόδραμα "Φαίδρα" σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου στο Ιστορικό Μουσείο Ύδρας το Σάββατο 28/9.

Στα πλάισια του φεστιβάλ R.I.C.E που πραγματεύεται τη συγκέντρωση χορευτών και performer από όλο τον κόσμο και που θα λάβει χώρα στην Ύδρα από 22-30 Σεπτέμβρη Θα παρουσιάσει ο ΄Ακης Σιδέρης το αυτοσχεδιαστικό χορόδραμα "Φαίδρα" σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου στο Ιστορικό Μουσείο Ύδρας το Σάββατο 28/9.

Με αφετηρία τον αρχαίο μύθο της Φαίδρας, ο Γιάννης Ρίτσος πλάθει με θαυμαστή ενάργεια και δύναμη ένα γυναικείο πλάσμα αχρονικό, σύγχρονο και απολύτως γήινο. Μια γυναίκα που φουντώνει μέσα της η στέρηση της μητρότητας αλλά και του έρωτα, καθώς παρακολουθεί το ξύπνημα της νιότης του Ιππόλυτου,του γιου του γηραιού άντρα της και βασιλιά της Αθήνας,Θησέα. Η Φαίδρα του Ρίτσου είναι ένα συγκινητικά βασανιζόμενο πλάσμα, διχασμένο ανάμεσα στο χρέος να μεγαλώσει ένα παιδί και στην ερωτική δίψα που της προκαλεί η ορμητική νιότη του.Η πικρά μελαγχολική και στοχαστική διάθεση του κειμένου αναδεικνύει εικονοποιητικά την ψυχογραφική δύναμη του έργου, τη ζωική αλήθεια, το συνειδησιακό και ψυχοσωματικό άλγος του προσώπου, μέσα από την εμφατικά υποδηλούμενη κίνηση της Φαίδρας και τη σιωπή του Ιππόλυτου.

Στόχος του χοροδράματος αυτού είναι το βήμα που δίνεται σε μη επαγγελματίες να δημιουργήσουν -κάτω απ΄την κατεύθυνση του σκηνοθέτη- μια παράσταση η οποία θα έχει ως στόχο το συνδιασμό υποκριτικής-χορού-μουσικής και θα είναι αποτέλεσμα αυτοσχεδιασμού και ομαδικής εργασίας από όλους. Και όλο αυτό το εγχείρημα θα γίνει παράσταση μέσα απο σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί στην Ύδρα στα πλαίσια του R.I.C.E και θα διαρκέσει 1 εβδομάδα.
Nα σημειωθεί πως στην χοροθεατρική παράσταση ¨Φαίδρα¨ συμμετέχουν μόνο Υδραίοι εθελοντές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: