Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

43ο Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ: 3 ελληνικές συμπαραγωγές

πηγή: left.gr
Τρεις ελληνικές συμπαραγωγές περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του 43ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ που ξεκινά στις 22 Ιανουαρίου.

Στην κατηγορία Bright Future, που περιλαμβάνει πρώτες ή δεύτερες ταινίες νέων σκηνοθετών, συμμετέχει η ταινία της Πέννυς Παναγιωτοπούλου "September". Θυμίζουμε πως η ταινία της Παναγιωτοπούλου συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα του 48ου Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βαρι, και είναι συμπαραγωγή Ελλάδας - Γερμανίας. Ακόμη, η ταινία "Δεν είμαι εγώ" σε σενάριο και σκηνοθεσία Ταϊφούν Πιρσελίμογλου, μια συμπαραγωγή Τουρκίας, Ελλάδας και Γαλλίας συμμετέχει στο τμήμα Spectrum, στο οποίο παρουσιάζονται πρόσφατα έργα μεγάλου μήκους από έμπειρους σκηνοθέτες και καλλιτέχνες, οι οποίοι συμβάλλουν ουσιαστικά στη διεθνή κινηματογραφική κουλτούρα. Η ταινία αναφέρεται στη ζωή του 45χρονου εργένη Νιχάτ, ο οποίος εργάζεται σε μία καντίνα εστιατορίου. Όταν η νεαρή συνάδελφός του Αϊσέ, τον προσκαλεί σε δείπνο, δέχεται, παρά τις φήμες ότι ο σύζυγός της είναι στη φυλακή. Η αδέξια σχέση που επακολουθεί μεταξύ τους αλλάζει ολοκληρωτικά τη ζωή του. Από ελληνικής πλευράς στην παραγωγή συμμετέχει η Κωνσταντίνα Σταυριανού.
Τέλος, στο πρόγραμμα ταινιών μικρού μήκους του Φεστιβάλ, συμμετέχει η ταινία "King Kong" σε σενάριο και σκηνοθεσία Νίκου Κυρίτση και σε παραγωγή των MARNI FILMS και ΕΡΤ.
Το φετινό 43ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ κάνει πρεμιέρα με τη νέα ταινία του Σπάικ Τζόνζι "Her", στην οποία πρωταγωνιστεί ο Χοακίν Φίνιξ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: