Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Εμείς η γενιά των social media: Ένα καυστικό animation video

πηγή: left.gr
Πόσο έχουν αλλάξει την καθημερινότητά μας τα social media; Και όχι μόνο την καθημερινότητά μας, αλλά και τον τρόπο που σκεφτόμαστε και αντιλαμβανόμαστε το κάθε γεγονός;

Αυτό θέλει να σχολιάσει το video «Marc Maron: The Social Media Generation Animated», από το κόμικ του Mark Maron, το οποίο και διασκεύασε σε κινούμενο σχέδιο η Jess The Dragoon.

 
Το βίντεο σχολιάζει τις αυτοματοποιημένες αντιδράσεις της γενιάς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Λειτουργούμε σχεδόν αυτιστικά, το ξέρουμε, ενίοτε το αρνούμαστε, αλλά απέναντι στο facebook και στο twitter ζούμε για να υπάρχουμε στο status. Σύμφωνα με το βίντεο, τα like και τα σχόλια αποτελούν πλέον απόδειξη αγάπης, σεβασμού και ότι γινόμαστε αρεστοί, σε βαθμό που προσπερνάμε τη σημασία των γεγονότων και προχωράμε ασυνείδητα στην ανάδειξή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Χαρακτηριστικά ο Marc, ο πρωταγωνιστής, λέει στο τέλος του βίντεο: «Το twitter και το facebook είναι οι τεχνητοί γονείς που ταΐζουν το παιδί που κρύβω μέσα μου. Αλλά δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να το κακοποιούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: